När hem och trädgård blir ett

Det är många som ser fram emot vår och sommar. När de kan vara utomhus och verkligen njuta av det fina vädret. Andra tycker om att odla, det kliar i fingrarna på dem att få sätta i gång. Allt det här kan du göra vare sig du bor i hus eller lägenhet. En balkong som utnyttjas maximalt är värd mycket. Men naturligtvis är det enklare om du redan är nere på marken och bara kan öppna dörren till naturen.

Under sommarhalvåret spiller hemmet gärna ut i trädgården. De blir som ett, med uteplatsen som ett extra rum. Om du inreder den ordentligt blir den härlig för både soliga dagar och svalare kvällar. Du kan göra så mycket när du har plats utomhus. Samtidigt är det viktigt att se över alla dina byggnationer och vara uppmärksam på att fukt inte får en chans att sprida sig.

Förbered dig för attackerna

Det är tråkigt när fukt eller mögel uppstår på ditt hus eller uteplats. Men det är en hel del du kan göra för att det inte ska hända. Vädret kan du inte göra någonting åt, men det finns väldigt bra produkter som skyddar ditt hem. Genom att se över huset från grunden och uppåt kommer du långt i kampen mot fukt. I Stockholm finns Avfuktningsteknik.

Välj rätt material när du bygger till eller renoverar. Med korrekt ytbehandling blir inte virket förstört, utan kan klara av flera års väder och vind. Det är bättre att vara extra försiktig och göra det riktigt ordentligt redan från början. Då kan du slappna av och bara njuta en tid. Att inspektera och kontrollera att allting står rätt till är dock alltid bra. Upptäckte mögel på grund av dålig lukt.

Fuktiga somrar när allting blommar

Det är ju så att naturen behöver regn för att frodas. Ibland är det vattningsförbud, bara för att det är så varmt och torrt. Just när du behöver det som mest blir vattenståndet för lågt. Så regn är inte bara av ondo, utan är något som alla mår bra av. Har du en välgjord uteplats kan du kanske sitta där ute även när det regnar. Det är ju varmt på sommaren, oavsett vädret.

För att undvika fuktskador på huset brukar det vara bäst att inte plantera buskar och blommor allt för nära husväggen. När rötterna växer till sig kan de förstöra din fina planering med dränering runt om byggnaden. Sätt dem i stället en liten bit bort, så att själva huset får stå fritt. Ett alternativ är att använda krukor, men för det mesta handlar det bara om lite god planering.

Omfatta fukten för vad den är. En viktig del av naturens kretslopp. Samtidigt är det en sak som du vill hålla långt från ditt hus. Låt trädgården bli en del av ditt hem, men håll växtligheten borta från själva huset. Se till att ha uppsikt över alla delar av byggnaden och tveka inte att kalla in experterna om du misstänker att något inte står rätt till.