Massage är underbar egenvård

Massage kan göra under för kroppen och inte bara för stunden, utan regelbunden massage kan faktiskt leda till långvariga resultat för både välmåendet och hälsan. Med en bra massage kan musklerna bli mer följsamma, muskelknutor kan lösas upp och blodflödet till musklerna kan öka. Dessutom går det att få bort slaggprodukter från kroppen, eftersom massagen frisätter dem så att de kan transporteras ut ur kroppen.

Det finns många olika former av massage och en del är mer energiska, medan andra fokuserar helt på avslappning. Om du har ett särskilt problemområde kan du få det specifikt behandlat med massage, men du kan även välja att få en helkroppsmassage som ger hela kroppen njutning. Massage är mycket avslappnande och kan därför vara till hjälp om du känner dig stressad, har ångest eller sömnproblem. Det är helt enkelt en bra lösning för att behandla många hälsoproblem.

Träning, massage och djupvågsbehandling

Om du är en person som älskar att träna så är det viktigt att ta hand om kroppen både innan och efter träningen. Att lägga in massage och stretchövningar som en självklar del i ditt egenvårdsschema kan se till att du får bättre resultat på träningen, samtidigt som det minskar risken för att du skadar dig. Om du har stela muskler så är det lätt att skada dig och därför är det viktigt att se till att kroppens muskler är följsamma.

Om du vill ha massage i Linköping kan du besöka Ryttarcare som specialiserar sig på att ge massage till personer som är fysiskt aktiva. Grundaren till massagestudion är själv ryttare och vet vilka muskler som är viktiga att behandla för att prestera bäst i sadeln. Men det är inte bara ryttare som kan bli hjälpta av Ryttarcares massage, utan alla som vill ha djupgående behandling kan boka in sig på en massage.

Ryttarcare kombinerar sina behandlingar med klassisk svensk massage och djupvågsbehandling. Klassisk svensk massage innebär att de jobbar med strykningar och knådningar för att få bort knotor och spänningar. Djupvågsbehandling är en ny form av behandling som utförs med en. maskin som kallas för Fascia vibes. Behandlingen är mer effektiv än vanlig massage, eftersom den jobbar med djupvågor som stimulerar bindväven och skonsamt ökar rörlighet och avslappning, samtidigt som den förbättrar cirkulationen och ökar vätskeflödet.

Förebyggande egenvård

Som med allt annat som har med hälsan att göra är det bäst att alltid tänka förebyggande. Massage kan vara en fantastisk lösning om du redan har ömma muskler och smärta, men det är även perfekt att använda massage i ett förebyggande syfte. Om musklerna redan är avslappnade och smidiga, så är det lättare att undvika skador och att de blir stela. Varför inte gå på massage en eller två gånger i månaden? Det, i kombination med olika stretchövningar gör att du kan behålla din rörlighet och minska muskelbesvär.