Hur vet man när det är dags att byta jobb?

Det är inte ovanligt att då och då ställa sig från om det är dags att byta jobb. Arbetet ska kännas meningsfullt och bidra till att utvecklas. Ett första tecken är i regel att att börja känna sig omotiverad i kombination att energin börjar tryta.

Så hur går man vidare med tanken och när vet man att det verkligen är dags byta? Har du redan bestämt dig kan du kika in olika jobb hos upptrail.com. Där hittar du tusental nya möjligheter.

1. Låg motivation och ökad känsla av trötthet

När det är svårt att motivera sig och du har känsla av trötthet inför dina arbetsuppgifter kan det vara dags att byta jobb. Det kan till och med vara svårt att stiga upp ur sängen. Ibland kan det räcka med att prata med chefen och byta arbetsuppgifter.

Det kan även vara dags att byta karriär helt och gå vidare. Innan du bestämmer dig kan du skriva ner hur du känner på papper. Prata gärna med någon närstående och bena ut vad det är som du känner inte fungerar på nuvarande arbete.

2. Prata med din chef

Känner du att arbetet inte längre känns rätt är det bra att prata med sin närmaste chef. Trivs på arbetsplatsen men inte med arbetsuppgifterna kan det finnas interna möjligheter att byta tjänst. Vill du byta arbetsplats helt är det bra att vara ärlig och tydlig från början.

Genom att vara öppen och ärlig mot chefen kan helt nya möjligheter öppna sig. Dessutom är det viktigt att få med sig bra referenser.

3. Vad vill du göra?

Runt varannan person vill byta jobb men vet inte riktigt vad de vill göra. Innan du bestämmer dig för en ny tjänst så skriv ned vad som är viktigt. Är det högre lön och mer ansvar? Skriv ned vad som motiverar dig och ger dig energi på jobbet.

Försök lista vilka arbetsuppgifter som du brinner för och vilka som du inte gillar. Därefter är det lättare att matcha intressen mot nya jobb.